Nasıl Daha Ucuza Seyahat Edilir?



 Çoğumuz gibi tüm yıl boyunca tatil için para biriktirdiyseniz, yurt dışına çıkmanın ne kadar pahalı olabileceğini bilirsiniz. Tatil ihtiyaçlarından ulaşıma kadar her şey birikiyor. Bu yüzden, otel programı araştırmasıyla size daha ucuza nasıl seyahat edeceğinizi göstermek için bazı kullanışlı ipuçlarını bir araya getirdik... 

 

Erken rezervasyon yapın ve tasarruf edin: 

 

Bilet fiyatlarının kalkışa yaklaştıkça düştüğü ve son dakika pazarlıklarının norm haline geldiği günler geride kaldı. Ne yazık ki, tatil rezervasyonunuzu çok geç bırakırsanız, bugün yüksek bir bedel ödeyebilirsiniz. Erken rezervasyon yaparak, popülerlik nedeniyle uçuşlar başlamadan önce koltuklarınızı güvence altına alabilirsiniz. Ayrıca, kalkıştan 2 hafta öncesine kadar size ödeme seçeneği sunan çeşitli para yatırma planlarını tercih edebileceğiniz anlamına gelir. 

Hafif paketleme: 

 

En sevdiğiniz saç ürünlerini evde bırakmanın üstesinden gelebilirseniz, yanınıza bir el çantası almak küçük seyahatler için harika bir yoldur. Tatilde banyo malzemelerinizin çoğunu almak zorunda olsanız da, bagaj taşımayarak çok tasarruf edebilirsiniz... sadece önce bavulunuzu düşündüğünüzden emin olun! 

 

Paraları önceden çevirin: 

 

Havaalanına varana kadar para bozdurma cazibesine kapılmayın. Gitmeden önce döviz kurunun en ucuz olduğu yeri bulmak için biraz araştırma yapmanızda fayda var. Farklı yerler ve şirketler için güncel döviz kurlarını araştıran birçok çevrimiçi karşılaştırma sitesi vardır, bu nedenle uçmadan önce sakin olun ve döviz kurunu göz önünde bulundurun. 

Kendi yemeğinizi getirin: 

 

Havaalanı yemeklerinin biraz pahalı olduğu bir sır değil, dolayısıyla bakmanız gereken bir aileniz varsa, size biraz daha pahalıya mal olabilir. Sandviçlerinizi havaalanına gitmeden önce toplayın ve bu sizi biraz bozukluktan kurtarır, güvenlikten sıvı geçiremeyeceğinizi ise unutmayın. 

Erken rezervasyon: 

 

Pek çok insan gibi, seçtiğiniz yere varır ve doğrudan taksi durağına giderseniz, daha değerli tatil aktiviteleri için kullanılabilecek değerli paralar harcıyor olabilirsiniz. Önceden transfer rezervasyonu yapmak size çok şey kazandırabilir ve ayrıca vardığınızda her şeyin organize edileceği anlamına gelir. 

Toplu taşımayı kullanmak: 

 

Havalimanında taksi hizmeti sıkıntısı yok ama havalimanına gitmek için taksi kullanmak çok pahalı olabiliyor. Bazen, örneğin sabahın erken saatlerinde uçarken, bu kaçınılmazdır. Ancak şehrinizin havalimanına iyi toplu taşıma bağlantıları varsa, neden bundan faydalanmıyorsunuz? Paradan tasarruf edebilirsiniz. Yabancı bir ülkede toplu taşıma araçlarını kullanmak korkutucu bir düşünce olabilir, ancak gitmeden önce biraz araştırma yaparsanız, düzenli otobüslerin tatil yerinize taksiden daha ucuza gittiğini görebilirsiniz. Göz alıcı bir ulaşım şekli olmayabilir, ancak sizi değerli masraftan kurtaracaktır.

Kaynak: Otel programı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kış Aylarında Bile Sıcak Olan Tatil ve Otel Yerleri

Çiftler İçin En İyi Sevgililer Günü Otel Yerleri